matkasser

Få et mer forutsigbart matbudsjett med matkasser

Hvor mye koster mat?

Uansett om du har en trang eller god økonomi er det viktig å ha et budsjett. Budsjetter gir oss god oversikt over hva vi egentlig bruker pengene våre på og kan hjelpe oss med å ta grep der det trengs i privatøkonomien. Dersom du ikke fører budsjett kan jeg nesten garantere deg at du vil bli overrasket over hvor pengene dine går hver måned. Da vi begynte å bruke budsjettprogram hjemme ble vi sjokkerte over hvor mye vi faktisk brukte på mat hver måned. Selv med storhandel bare én gang i uka på en lavpris-butikk var det snakk om mange tusen kroner i matbudsjett.

Dyr mat i Norge

Det er ikke til å stikke under en stol at mat er dyrt i Norge. De fleste av oss har vært på ferie i andre europeiske land og kjent på lommeboka hvor mye billigere mat kan være. Selv om man planlegger, handler sjeldent og kaster så lite mat som mulig er det fortsatt urealistisk å bruke mindre enn 2000 kroner i uka på mat for en familie. I tillegg er det viktig å spise sunn og næringsrik mat – og spesielt for barna. Da blir matplanleggingen enda mer krevende, og sluttsummen i kassa høyere. Frukt og grønnsaker, rent kjøtt, økologiske produkter og karbohydrater av fullkorn koster gjerne en to-tre ganger mer enn de litt mindre sunne alternativene.

Tidsklemma og middager i hverdagen

Tidsklemma er en annen faktor som gjør det vanskelig å spise sunt og samtidig spare penger. Når ungene skal fraktes hit og dit, tøy skal vaskes, lekser skal hjelpes med og møter og arbeidsdager skal forberedes kan det virke som en nær umulighet å lage næringsrik mat oppå det hele. Det tar tid å lage en lasagne eller mager kjøttgryte fra bunnen og ofte slenger vi sammen mat kun for sultens skyld. Smak, variasjon og ernæring blir annenrangsprioriteringer.

Matkasser hjelper deg

Med matkasser slår man flere fluer i én smekk. Når det kommer til matbudsjettet blir middagsutgiftene helt forutsigbare. Hvis du synes matkasser er dyre anbefaler jeg at du bruker et par måneder på å følge med på hvor mye penger som går til middag i uka. For det fleste familier i Norge vil en matkasse faktisk lønne seg framfor spontankjøp på matbutikken og ugjennomtenkte middager til hundrevis av kroner.

Hvor mye er tiden din verdt?

I tillegg til dette kan det være en god idé å tenke på hvor mye tiden din er verdt, i penger. Vil du ha mer tid til jobb hvis du slipper middagsplanlegging og mathandel? Blir det lettere å få tid til barnas fritidsaktiviteter? Sett en pris på tiden din. Så kan du gange timesprisen med hvor mye tid du bruker på alt som har med middag i løpet av en måned. Se på tilberedningstiden til ekspresskassene hos de forskjellige matkasse-leverandørene og regn ut hvor mye tid – og penger – du vil spare på å velge matkasse framfor egen mathandel.

Bedre studentbudsjett med matkasser

Er du student er et forutsigbart budsjett ekstremt viktig for å få økonomien til å gå opp. Du er nødt til å holde styr på akkurat hvor mye du har å bruke i løpet av en måned, og passe på at pengene går til de riktige tingene. Det er flere matkasse-leverandører som tilbyr matkasser for én. Hvis du benytter deg av et slikt tilbud er det ingen grunn til å måtte spise bare makaroni og ostesmørbrød den siste uka av måneden. Du vil også ha mer tid til å lese, skrive oppgaver, for ikke å snakke om sove, når du slipper å tenke på hva du skal ha til middag. Og du passer på å få i deg variert og næringsrik mat.

Sunnere mat på kortere tid

Dette er selvfølgelig en stor fordel for alle som benytter seg av matkasse. Samtlige leverandører har et stort fokus på næringsrik, ren og kortreist mat. Dette gir smakrike middagsretter for både store og små, og en variert meny som ser annerledes ut hver uke.

Forutsigbarhet og gode, sunne middager

Ved å bruke matkasse-levering til middagene får du altså forutsigbarhet i matbudsjettet til deg og familien din. Du har en fast ukespris å forholde deg til, akkurat som en internett- eller mobilregning. I tillegg har du muligheten til å velge akkurat den matkassen som passer for deg. Er du kanskje glad i å lage mat, eller er barna dine det? Da kan du fint velge en litt mer avansert matkasse, som gir dere mange spennende og morsomme timer sammen på kjøkkenet. Har du liten tid til matlaging? Alle leverandørene i Norge tilbyr en form for ekspresskasse, hvor rettene tar under halvtimen å forberede.

Her er noen månedspriser, for å gi deg et inntrykk av hva matkasser med kort tilberedningstid på matrettene koster:

Ekspresskasser (månedspris)

Adams Matkasse, 5 middager til 4 personer: 4380 NOK
Matkomfort.no, 6 porsjoner: 6740 NOK
Godtlevert, 5 middager til 4 personer: 4396 NOK

Anbefalte
 • Adams Matkasse Originalkasse

  • Utfordrende retter
  • Enkel å lage
  • Økonomisk
  • Vegetar
  • Grønnsakskasse
  • Sunt
  • Økologisk
  • Barnevennlig
  • Glutenfritt
  • Raske retter
  Anbefalt
Anbefalte artikler
Spis sunnere med matkasser og middagsplanlegging

Til tross for at det er et enormt fokus på sunt kosthold i Norge er det ingen enkel sak å få til. I hverdagen, som ofte går i ett, er eksotiske salat-typer og fettinnhold i kyllingen det siste man tenker på. Det kan føles som en umulig oppgave å planlegge sunne måltider til hele familien. For ikke å snakke om å handle inn til og lage dem. Men et næringsrikt kosthold er kanskje viktig for deg og familien din? Da er det lurt å sette seg inn i hva et sunt måltid egentlig er og hvordan dere kan planlegge det. Og hvis tidsklemma i hverdagen tar på kan det hende at en sunn ukentlig matkasse er akkurat det dere trenger.