matvarer på nett

Fordeler med å handle mat på nett

Det begynte litt forsiktig i Norge, med fastsatte matkasser levert én gang i uken til ganske så uforutsigbare tider. Kanskje fikk man ikke alt man skulle ha – og til tider var det ikke alltid man var så keen på det som stod på menyen heller. Nå har dagligvarer på nett tatt av. Du får fortsatt kjøpt matkassene, selvfølgelig, men nå har også Norge fått online matbutikker. Dette har eksistert i utlandet i mange år allerede, og er en utrolig praktisk, effektiv og avslappet måte å handle mat på. Her er fordelene med dagligvarer på nett.

Du slipper å reise ut

Hvis du har bil er ikke butikkturen nødvendigvis verdens største greie – du kan velge når du vil dra, og du får praktisk talt kjørt matvarene fra dør til dør. Allikevel er det noe med å måtte ta den turen ut. Kanskje du har andre ting du skulle ha gjort; kanskje du skal rekke å hente barna i barnehagen eller på skolen; kanskje du ikke har spesielt lyst til å bruke tid på matbutikken. Da kan det være deilig å heller lage seg en kopp te eller kaffe, sette seg ned i favorittjoggebuksa og bestille maten hjemmefra.

Du slipper å stå i kø

Kø er en fin tålmodighetsøvelse, det, men det er også utrolig deilig å slippe. I Norge er vi generelt ganske dårlige på å stå i kø. Vi blir fort irriterte, stressa, og behandler ikke nødvendigvis menneskene i kassa fullt så hyggelig som vi ville ha gjort hvis det ikke fantes en sjel foran oss i køen. Med mathandel på nett kan du bruke akkurat så lang eller kort tid du har lyst til på å handle mat. Du kan skrive handleliste, eller ta deg god tid til å kikke gjennom utvalget. Og når du kommer til kassa er det bare å taste inn kortdetaljene dine og trykke enter.

Du slipper å lete

Generelt sett handler vi i en lokal matbutikk. Vi vet godt hvordan matvarene er organisert og finner akkurat det vi trenger på kort tid. Men den dagen du må stikke innom en helt fremmed matbutikk eller finne et produkt du vanligvis ikke kjøper står du plutselig foran en labyrint uten verken kart eller kompass. Handleturen føles mange timer lang og selv får jeg litt mild angst av å vandre forbi hylle etter hylle og aldri finne det jeg leter etter. Når du handler mat på nett er dette forholdsvis enkelt; du søker bare etter matproduktet du er ute etter øverst på siden.

Du unngår impuls-kjøp

Matbutikker er designet slik at vi skal få lyst til å handle mat. Det er jo det matbutikkene tjener penger på – og for all del, det er det matbutikkene på nett tjener penger på også. Men så rusler man rundt i en butikk, og man tar seg god tid, og handlevogna bare triller der foran deg, nesten helt tom. Da er det veldig lett å plukke med seg et produkt eller fem man egentlig ikke hadde tenkt å kjøpe før man dro hjemmefra. Godteri og søtsaker er alltid plassert i enden av butikken – der vi bremser ned eller står i kø – og det er vel ikke til å stikke under en stol at det er forholdsvis vanskelig å la være. Med mathandel på nett er det ikke noe problem å unngå dette. Bare hold deg unna godteri-knappen.

Du får velge når du vil ha maten levert

Det er selvfølgelig ikke privat budbil det er snakk om her, men med mathandel på nett får du velge en dato og et tidsrom hvor du får maten på dør. Da blir det enkelt å planlegge slik at du slipper den turen på matbutikken når ungene skal på fotballtrening eller til kulturskoletimer. Bare bestill mat noen dager i forveien og få den levert når det passer best for deg og dine.

Det blir enkelt å storhandle

Det er både økonomisk og miljøvennlig å storhandle. Når du handler én eller to ganger i uka ender du opp med å kaste mye mindre mat, fordi matvarene du kjøper er gjennomtenkte og kjøpt inn til spesifikke måltider. På denne måten sparer du også penger. Men det er et herk å storhandle på butikken, spesielt hvis man må gjøre det i helgen når alle andre gjør det også. Når du handler mat på nett er det ingen begrensning på mengden mat du kan kjøpe. Maten blir levert hjem uansett og du slipper å bære titalls matposer fram og tilbake.

Det er selvfølgelig fortsatt hyggelig å stikke innom den lokale matbutikken for å kjøpe egg og bacon på lørdags morgen; slå av en prat med kassadama mens du fortsatt er i pysjen. Men når det kommer til storhandel, økonomi og praktisk mathandel er det vanskelig å krangle på de enorme fordelene med online dagligvarebutikk.

Anbefalte
Anbefalte artikler
Spis sunnere med matkasser og middagsplanlegging

Til tross for at det er et enormt fokus på sunt kosthold i Norge er det ingen enkel sak å få til. I hverdagen, som ofte går i ett, er eksotiske salat-typer og fettinnhold i kyllingen det siste man tenker på. Det kan føles som en umulig oppgave å planlegge sunne måltider til hele familien. For ikke å snakke om å handle inn til og lage dem. Men et næringsrikt kosthold er kanskje viktig for deg og familien din? Da er det lurt å sette seg inn i hva et sunt måltid egentlig er og hvordan dere kan planlegge det. Og hvis tidsklemma i hverdagen tar på kan det hende at en sunn ukentlig matkasse er akkurat det dere trenger.