Matkollektivet leverer mat fra bonden – rett til deg. Leveringene består av matkasser med lokal og økologisk mat. Per i dag leverer Matkollektivet til kunder i Bergensområdet. På grunn av deres gode leverandørnettverk er du garantert å få matvarer av høy kvalitet, fra lokale bønder, til en god pris.
Matkassene fra Matkollektivet inneholder mat produsert og dyrket etter norske tradisjoner, proppet full med gode smaker og dyrket på naturens premisser. Produktene kommer stort sett fra gårder og produsenter på Vestlandet. Bøndene på Vestlandet driver landbruk i svært utfordrende forhold, noe som gjør maten ekstra god og næringsrik.
Matkollektivet ønsker å bidra til å utvikle bærekraftig og økologisk landbruk i Norge. Derfor doneres alt overskudd fra Matkollektivet til sosialt entreprenørskap gjennom Bærekraftige Livs samfunnslaboratorium.

Matkassen

Hver uke velger Matkollektivet ut de beste og ferskeste ingrediensene deres leverandører har å by på. Innholdet vil derfor variere etter hva som er i sesong, men du vil alltid få et godt utvalg av sunne og bærekraftige matvarer. Kassen vil også alltid inneholde fisk, kjøtt, grønnsaker og meieriprodukt.
Hver kasse inneholder nok fisk og kjøtt til å lage to middager for tre til fire personer. Det er også nok grønnsaker i kassen til at du kan lage en vegetarmiddag. Matkollektivet vil også sende ut oppskrifter og inspirasjon til hvordan man best mulig kan bruke sesongens råvarer. Du må lage maten selv, men Matkollektivet hjelper deg å finne inspirasjon!
Du velger selv om du vil ha at kassen skal leveres en gang i uken eller annenhver uke. Kassen koster 910 kroner hver uke og kan leveres på torsdager.

Vestlandsbøndene

Matvarene i Matkollektivets matkasser kommer i hovedsak fra bønder på Vestlandet. Dersom den ønskede matvaren ikke kan fremskaffes på Vestlandet henter de det fra nærmeste norske bonde. Blant Matkollektivets leverandører finner man bønder, slaktere og produsenter med lange tradisjoner innen norsk landbruk. Blant annet Strilalam, Solund Mat, Tveitegården, Dugstad Gård og Oma Eple. Listen over leverandører er lang og den vokser stadig. God kjennskap til produktene og nærhet til leverandørene gjør at du får den beste og mest miljøvennlige maten til en rettferdig pris både for deg og bøndene.