Adams matkasse ekspresskasse

Ekspresskassen fra Adams matkasse

Vi ventet i spenning på ekspresskassen denne uka, siden vi har opplevd at maten i de andre kassene har vært litt tidkrevende på hverdagene. Det var så klart litt mer halvfabrikert mat som kom, men ikke dårlige produkter. Selv om noen av middagene hadde fastfood-tendenser, så var det grov bunn på pizzaen og grovt brød til burgeren. Dessverre var noen av grønnsakene litt dårlig denne gangen, med noen overmodne tomater og litt dårlig salat, så vi måtte supplere litt.
Adams matkasse ekspresskasse
Adams matkasse ekspresskasse

Kyllingburger med salat, tomat, løk og remulade og ovnsbakte potetstaver

Denne uken dukket matkassen opp i 17-tiden, og heldigvis kunne vi lage mat fra kassen allerede mandag siden vi hadde glemt å handle inn noe. Den første middagen ble kyllingburger med remulade, salat, tomat og løk, og ovnsbakte potetbåter. Brødet var grovt og fersk, det var luftig og smakte godt burgerbrød selv om det var bakt med noe fullkornsmel. Langt over kvaliteten på de billige butikkbrødene. Selve burgeren var laget av saftig kjøtt fra kyllinglår. Prikken over i`en for meg var remuladen, som smakte akkurat som den danske remuladen jeg spiste som liten på ferie i Danmark. Det kunne godt vært litt mer variasjon i grønnsakene ved siden av, f.eks. andre rotgrønnsaker sammen med poteten. Siden man uansett må kutte grønnsakene, tar det like langt tid å kutte sellerirot og gulrot som potet. Potet er jo egentlig ikke regnet som en grønnsak når man tenker tallerkenmodell, men i samme kategori som pasta, ris og her også burgerbrød.
Adams matkasse ekspresskasse

Pizza med vossaspianata, mozzarella, salat og dressing

Tirsdag var en hektisk dag for oss, så da var det veldig kjekt å kunne slenge sammen en pizza i en fei med ferdiglagde pizzabunner. Sausen var fra boks, og osten var det litt lite av, men den var revet opp og klar til bruk. Her også synes jeg det hadde vært fint med litt mer grønnsaker på pizzaen, og salaten ved siden av ble litt smakløs siden den bestod av bare agurk og salatblader. Tomaten la vi på pizzaen før steking, for at den skulle bli søtere og mer smaksrik. Vi blandet inn litt ruccula i salaten, og fikk tilført litt mer smak der. Hvitløksdressing ble en urtedressing, siden ingen av oss er spesielt glad i rå hvitløk. Så med litt kunstnerisk frihet ble det en rask og god middag.
Adams matkasse ekspresskasse

Tunfisksalat med grillskinke og steinovnsbakte rundstykker

Jeg må være ærlig og si at denne grua jeg meg litt til, for jeg har bare hatt dårlige erfaringer med tunfisk fra boks. Salaten overrasket derimot, og var bedre enn forventet. Tunfisken var også blandet med rømme og diverse annet til en røre, sånn at den kunne legges ved siden av, og jeg kunne spise så mye jeg ville. Selve salaten var litt tam, med salatblader, agurk, paprika og tomat, men tunfiskrøra tilførte god smak når vi fikk blandet det sammen. Det var god kvalitet på svinekjøttet som var med til salaten. Ved siden av var det med steinovnsbakte rundstykker, som vi varmet raskt i ovnene.
Adams matkasse ekspresskasse

Spicy svinestrimler med risnudler og grønnsaker

Dette var den første asiatiske retten som har hatt mye smak i seg, tross få ingredienser. Masse grønnsaker var det også, og enkle smaker. Pluss at det gikk veldig raskt å lage alt, og det ble 2 store porsjoner. Jeg har kun lagt på halvparten av min porsjon på bildet, så det ble mye mer mat enn det ser ut som her. Det er også veldig kjekt når svinekjøttet kommer ferdig oppdelt, og det bare er å slenge alt i stekepanna. Om bare grønnsakene også hadde kommet ferdig oppdelt, så hadde jeg vært lykkelig, men det tok ikke lange tiden å dele det opp. Selv om retten het spicy, så var den ikke veldig spicy, selv min samboer tok på hele posen med chiliflak på sin.
Adams matkasse ekspresskasse

Fiskeboller i kormasaus med ris og grønnsaker

Ukas siste middag ble fiskeboller i kormasaus, altså kokosmelk og curry, med ris ved siden av. Denne var veldig enkel å lage, og det ble minimalt med oppvask. Det liker i hvert fall jeg på hektiske dager. Masse grønnsaker var det også, og store fiskeboller. I denne middagen var det mat nok til 3 personer, med så mange kjempestore fiskeboller, masse grønnsaker og godt med ris. Jeg hadde forestilt meg en gryte med tykk saus, men sausen ble ganske tynn og vi spiste det som en suppe. Det virket å være god kvalitet på fiskebollene, de var faste og smakte godt. Du kjente igjen fiskefibrene, fremfor billige fiskeboller som bare en oppmalt masse av noe ugjenkjennelig.
Adams matkasse ekspresskasse

 

Konklusjon

Ekspresskassen fra Adams Matkasse er helt klart mye raskere enn de andre kassene, og den lagde minimalt med oppvask. Det er genialt for alle som har hektiske dager, men som likevel vil spise ordentlig mat, fremfor frossenmat og ferdigprodukter. Selv om det er noen farseprodukter er det god kvalitet og mye rent kjøtt i de, det er også noen helt rene kjøttprodukter som i wok`en, og godt med grønnsaker.