Matkomfort familiefavoritter

Familiefavoritter fra Matkomfort

22.05.2017 – Matkomfort er ikke lenger tilgjengelig i Norge da de har lagt ned driften. 

 

Det fine med Matkomfort er at en del av middagen er gjort ferdig på forhånd, ved at sausene er ferdiglaget, og en del av hovedråvarene er klare til bruk. Denne uken var fiskeburgerne ferdig på forhånd og baconet var delt i biter. Kassen vi hadde denne uken var Matkomforts familiefavoritter, en kasse til 4 personer, spesielt tilpasset til familier og til barn. Det var enkle gode smaker, som de aller fleste burde kunne like. Som i Premiumkassen er menyen lagt opp på dager, og alle de små boksene som følger med er merket med mandag, tirsdag…..osv. Ris kommer ferdig oppmålt, mens pasta må man noen ganger måle opp selv. Ellers er det meste sendt med i nøyaktig mengde.

Matkomfort familiefavoritter

Kyllingwok med nudler

Vi startet uka med det som stod på menyen mandag, altså kyllingwok. Det var noe kutting med denne middagen, og i tillegg skulle potene kokes til tirsdagens middag. Det ble nok også litt ekstra kutting siden vi synes bare grønn paprika som grønnsak ble litt kjedelig på smak og farge, og derfor byttet ut noe med litt gulrot og litt rød paprika. Kyllingen som var med hadde skinnet på, og jeg var litt usikker på om dette skulle fjernes eller ikke siden det ikke var nevnt i oppskriften. Jeg valgte å fjerne det meste siden det ikke ble sprøtt, og da synes ikke jeg det er noe godt. Smaken på maten ble god, og det var mye saus, sånn at vi har fryst ned halvparten til en annen gang. Pluss for å bruke glutenfri soya i sausene sine, sånn at de alltid kan spises av alle. Nudlene var helt ok, men kunne med fordel vært av fullkorn siden dette er hverdagsmat og til barn.

Matkomfort familiefavoritter

Kjøttdeigspyd med stekt potet, grønnsaksstaver og dipsaus.

Sidene potetene var kokt ferdig dagen før gikk denne middagen veldig fort å lage. Spydene var enkle å forme og skulle stekes i ovnen, og potetene delte jeg i biter før jeg stekte de i panne. Resten av middagen ble servert kald ved side av. Det var gode smaker, selv om vi gjerne kunne tenkt oss litt mindre hvitløk i dipsasuen.

Matkomfort familiefavoritter

Pankopanerte fiskeburgere med ovnsbakte poter, tomat og choronsaus

Dette er hittil vår favoritt fra Matkomfort, hvor alt smakte veldig godt og passet godt sammen. Fiskeburgerne var fra Lerøy, og de ble servert med ovnsbakte potetbåter, tomat og choronsaus. Dette kan være en super måte å få barn til å spise mer fisk på. Burgerne i seg selv smakte mye, og i tillegg skulle de rulles i en pankopanering som også tilsatte smak. Sausen skulle jeg gjerne hatt oppskriften på. Veldig enkelt å lage var det også, siden både tomat og saus var kald, og potetene kun skulle kuttes og fikk beholde skallet på.

Matkomfort familiefavoritter

Pasta med tomatsaus og bacon

Til den siste middagen var baconet kuttet i terninger, sausen var laget ferdig og trengte kun oppvarming. Smakene var gode, selv om det røkte baconet kan bli litt spesielt på smak for noen barn. Jeg synes også det er bedre når baconet er i tynne skiver og det kan sprøstekes, men det er smak og behag. Med tanke på at dette er en familiemiddag til barn ville nok jeg byttet ut hvit pasta med fullkornspasta. Det var også masse gode tomater til en tomatsalat, hvor jeg valgte å tilsette noen friske tomater i sausen for en friskere smak. Igjen veldig enkelt å slenge sammen.

Matkomfort familiefavoritter

Konklusjon

Kassen inneholder råvarer av god kvalitet, det er tomater som lukter tomat og flotte norske gulrøtter. Fisk og kjøttvarer er fra gode, kjente leverandører, som denne uken var Lerøy og Strøm Larsen. Noen av hovedråvarene kan ha litt kort holdbarhetsdato, så det kan være lurt å sjekke dato når kassen leveres og eventuelt fryse ned hvis man vet man må utsette noen middager.
Det er mye informasjon i oppskriftene, og de kan noen ganger virke litt rotete. Det er ikke helt konsekvent hvilke oppgaver som står under forberedelse og tilberedning, f.eks kan å kutte gulrot stå under forberedelse på en oppskrift og under tilberedelse på en annen. Noen steder savnet jeg litt informasjon, som f.eks om skinnet på kyllingen skal forbli på eller fjernes. Rekkefølgen på ting har jeg også stusset litt over noen ganger, noe jeg tenker er ekstra viktig for de som er uerfarne på kjøkkenet. Jeg klarer stort sett å tilpasse det sånn at de ulike delen blir ferdig ca samtidig, og da må jeg noen ganger endre rekkefølgen på ting. Men totalt sett burde oppskriftene være overkommelig å forstå for de aller fleste.

Matkomfort familiefavoritter

Som de andre kassene til Matkomfort så er det for oss et stort pluss at den leveres på søndag kveld, at vi får angitt et ganske nøyaktig leveringstidspunkt og at den kommer til forespeilet tid. Da slipper vi sitte hjemme og vente på den mandag ettermiddag. Er du ikke hjemme når de leverer plasserer de kassen bare utenfor døren din.
Jeg vil også si at familiefavoritter inneholder barnevennlig mat, samtidig som det er mat de voksne også vil like. I det store og det hele mat som hele familien vil trives med. I en hektisk hverdag med barn på skole eller i barnehage er det også veldig praktisk at noe av maten er laget ferdig på forhånd. For barna er det enkelt å hjelpe til, siden det er enkelt å vite hva som hører til hvilken middag når det er merket med dager.