adams matkasse favorittkassen

Favorittkassen fra Adams Matkasse

Denne uka har vi testet favorittkassen fra Adams matkasse, som skal være en samling av de mest populære oppskriftene, og den skal passe godt til både barn og voksne.

adams matkasse favorittkassen

Adams spanske tomatsuppe med chili, skinke, egg, giglipasta og persille

Akkurat i tide til middag, sånn ca kl.18, mandag ettermiddag møtte jeg sjåføren utenfor døra, og vi bestemte oss for å starte uka med suppe. Det ble en stor porsjon, med en mettende og god tomatsuppe. Det var beregnet veldig mye pasta, så vi kuttet ned en del på den mengden. Det gikk raskt å lage alt, og det ble også ganske lite oppvask. En god start på uka der. Her kunne det med fordel vært fullkornspasta, siden det metter litt mer, men ellers ble det en god tomatsuppe. Som tips stod det at man kunne servere brød ved siden av, men det var nok maten uten også.
adams matkasse favorittkassen

Adams shepherds pie med syrlig romanosalat

Siden vi er kun to personer spiste vi denne to dager på rad, og det gikk fint å varme den opp igjen. Her også var det enkelt å slenge alt sammen, og selv om det ble litt mer oppvask en til tomatsuppa, fikk man vasket kjele og stekepanne mens paien stod i ovnen. På smak var den helt ok, og kunne vært tilsatt litt mer krydder. Det kunne også vært mer grønnsaker i selve kjøttsausen. som også hadde tilsatt smak, det ble mye kjøtt og potet. Ved å blande flere typer salat hadde man også fått en enda mer spennende sidesalat, men den var god som den var også. Det var godt med den syrlige sitronsaften på salaten, sammen med den kraftige paien.
adams matkasse favorittkassen

Kyllingwok med fullkornsnudler, teriyakisaus, koriander og lime

Her var det en del å kutte, mange ulike grønnsaker blant annet, og det var veldig greit å ha alt klart før man startet på stekingen. Den var derimot enkelt å lage, og det var lett å ha kontroll på alt. Når alt først var kuttet var det bare å steke i omganger før man blandet alt sammen. Mange ganger kan teriyakisaus ta mye plass i en rett, men denne sausen var ganske lett og det var passe mengde til at den satte god smak uten å ta over for smaken fra f.eks grønnsakene. Vi tilsatt litt fersk ingefær, siden det er noe vi alltid har i skapet og som passer godt inn. Her var det med fullkornsnudler, så pluss i boka der, og som alltid god kvalitet på kyllingen.
adams matkasse favorittkassen

Fiskeburger med frisk råkosttziki og ovnsbakte pastinakkstaver

Siste middag ut denne uka var fiskeburger. Burgerne var som før av god kvalitet, mens hele retten kunne vært litt mer spennende på smak. Vi la til litt remulade som vi hadde igjen fra sist uke, og det gjorde alt litt mer smakfullt. Til denne middagen trengte det nesten ikke bli noe oppvask, siden fiskeburgerne og pitabrødene kunne varmes i ovnene sammen med pastinakken. Selv om du får nok litt bedre stekeskorpe hvis du steker fiskeburgerne i panne, så kan også middagen være ferdig på et blunk. Vi blandet pastinakken med litt gulrot, siden den kan ha en litt dominerende smak helt alene.
adams matkasse favorittkassen

Konklusjon

Alle oppskriftene denne uka var enkle å lage, det ble lite oppvask og det tok sånn passe lang tid til å være hverdagsmat. Kassen vi fikk inneholdt mat til 4 personer, og selv om den antagelig er beregnet til en familie på 4 er det ikke noe problem med 3 storspiste voksne og 1 barn, eller 4 normalspiste voksne. Jeg vil også si det var ganske barnevennlig mat, og smaker de fleste kan like. For 2 personer kunne dette vært mat i 8 dager. Det var også mat hvor mange av komponentene kan varmes opp igjen dagen etter, det er enkelt å bare lage halvparten eller fryses ned det som blir igjen. Er dere 4 personer i et kollektiv er dette en passende kasse å bestille sammen. Det er en dag i uka til hver av dere, det er mat nok til alle og prisen fordelt på 4 blir heller ikke så aller verst.