frukstkasse fra adams matkasse

Fruktkasse fra Adams Matkasse

Sammen med Adams Originalkasse fikk vi også levert en fruktkasse denne gangen. På nettsidene stod det at den skulle inneholde 3-4 kg med sesongens frukt. Jeg hadde gledet meg og sett frem til både norske epler og plomme

frukstkasse fra adams matkasse

Det første vi oppdaget var at det dessverre ikke var noen plommer der, og de fleste eplene så ut til å være importert. Det er litt trist når vi er midt i den beste norske fruktsesongen. På toppen lå det først en pakke physalis, og etter å ha inspisert hele pakken kunne jeg konstatere at alle var friske og fine. Min erfaring er at det nesten alltid er en dårlig physalis i pakken, så tommel opp til Adams matkasse der. Når jeg begynte å løfte på ting oppdaget jeg at det var blitt litt mugg mellom esken med physalis og honningmelon. Heldigvis var det bare å vaske det bort, men jeg undret meg over når denne esken ble pakket og hvor lenge frukten hadde ligget der. Antagelig har det oppstått pga kondens, og heldigvis var ikke frukten skadet av det. Melonen er smakt på, og har blant annet blitt til en skikkelig god tropisk smoothie.

Lengre ned i esken fant vi epler og pærer, de fleste av disse så ut til å være importert. Epler og pærer får lett noen skader når de ligger klemt sammen, og det hadde disse også fått. En ting jeg tenker er viktig når man bestiller en fruktkasse med såpass mye frukt, er at frukten må være fersk og av god kvalitet, sånn at den står seg en god stund. Jeg hadde nok ikke plukket akkurat disse eplene og pærene i butikken selv, pga små brune flekker og noen bulker. Disse måtte rett i kjøleskapet for å sikre at de holder seg greit frem til vi rekker å spise de opp. Takket være fruktkassen ble lørdagsfrokosten vår grønne spinatvafler med stekte epler og pærer, sammen med ferskpresset appelsinjuice. Fersk presset juice fra søte appelsiner, det er luksusfrokost det.
frukstkasse fra adams matkasse

I esken befant det seg også to kokosnøtter. Kokosnøtter burde virkelig komme med en bruksanvisning på hvordan man åpner den. Etter 20 minutter med sag og hammer fikk vi den tilslutt opp, men skal si vi måtte jobbe for maten.

frukstkasse fra adams matkasse

Kjempe spennende å prøve nye frukter som man kanskje ikke hadde kjøpt selv. Samtidig er det en sjanse for at disse vil bli kastet hos noen. Først fordi man er usikker på hvordan man åpner den, og så, hva bruker man den til? Hos oss ble fruktkjøttet til hjemmelaget bounty, pluss litt topping på en currygryte. Kokosvannet ble med i den tropiske smoothien, og fortsatt har vi en nøtt igjen som jeg skal gruble litt på hvordan vi bruker. Jeg tror det hadde vært en god i de å sende med noen tips og oppskrifter til hva man kan bruke de litt mer uvanlige fruktene til.

frukstkasse fra adams matkasse

Konklusjon

Alt i alt en grei fruktkasse i forhold til hva den koster, men samtidig kunne noen av fruktene vært hakket friskere og stått seg en stund lengre. I oppskriftshefte vi fikk med matkassa med middager ser jeg de skriver om tips til å begrense matsvinn, så da vet jeg Adams Matkasse også ønsker det. Ved å sørge for at råvarene som kommer ut til kundene er så ferske som mulig, så unngår man at noe blir kastet fordi man ikke rekker å spise opp alt.