godtlevert hverdagskassen 2

Hverdagskasse Uke 2 fra Godtlevert.no

Hverdagskassen ble også denne gangen levert søndag ettermiddag, til ganske nøyaktig samme tidspunkt som uken før. Selv om tidsrommet vi har fått oppgitt er ganske vidt, altså 16.30- 22.00, så er det veldig praktisk at vi den kommer til oss ca på samme tidspunkt hver uke. Da er et lettere å planlegge sånn at man helt sikkert er hjemme.
Vi startet med å pakke ut alle råvarene for å få en oversikt over alt som var med. Vi sjekket også dato på råvarene, for å se om vi måtte ta noen retter før andre. Alt hadde god dato, så vi kunne spise rettene etter hvert som vi hadde lyst på de. En stor del av grønnsakene var ferdig kuttet på forhånd denne gangen, og det var veldig kjekt de dagene som var litt mer hektisk denne uken.
godtlevert hverdagskassen 2
Meny var som alltid lett å lese og oversiktlig. De fleste oppskriftene hadde fått betegnelsen enkel, og det synes jeg er bra med en hverdagskasse. Jeg tror mange av de som bestiller matkassen gjør det fordi de synes det er vanskelig å komme på hva man skal spise selv, og fordi man gjerne har hektiske ukedager og vil spare tid.

Stek Svinekam med wokgrønnsaker og Bernaise

godtlevert hverdagskassen 2
Mandag kveld kom vi sent hjem, og det var virkelig luksus å vite at grønnsakene var ferdig kuttet og sausen bare skulle varmes. Denne middagen ble laget i en fei, og jeg fikk også ryddet litt på kjøkkenet i mens. Vi stusset litt på kombinasjonen wokgrønnsaker og bernaise, men det smakte godt og fungerte bra siden det egentlig bare var norske grønnsaker kuttet som wokgrønnsaker.

Kjøttpølser med potetbåter og ovnsbakte rotgrønnsaker

godtlevert hverdagskassen 2
Tirsdag var også en sein dag, og oppskriften med kjøttpølser var heldigvis laget i en fei. Det kunne gjerne vært sendt med et lite glass sennep for ekstra smak, men vi hadde heldigvis litt i kjøleskapet. Det stod nemlig et tips om å servere sennep til, og maten smakte enda bedre med litt ekstra smak fra sennep.

Seibiff med løk og stuede grønnsaker

godtlevert hverdagskassen 2
Den tredje middagen var den som tok lengst tid å lage og krevde flest kjeler og panner, selv om den hadde fått betegnelsen enkel. Smakene var enkle, og vi tenkte etterpå at litt smeltet smør hadde vært fint å tilføre. De stuede gulrøttene var laget på forhånd og trengte kun oppvarming, mens løken lagde vi selv.

Middelhavskylling med pasta farfalle

godtlevert hverdagskassen 2
Ukens siste oppskrift ble en pastarett med saftig kylling til. Som sist uke er det veldig god på kvaliteten på kyllingen fra Ytterøy, som er mye saftigere en kyllingfiletene du gjerne kjøper på butikken. Her sitter ennå skinnet på filetene, og det setter nok både ekstra smak og gjør kjøttet saftigere. Tomatsausen var enkel å slenge sammen, og smakte godt. Vi tilførte litt parmesan på toppen.

Konkulusjon

Det totale inntrykket vi sitter igjen med etter denne uken også er at Hverdagskassen fra Godt levert inneholder god og enkel hverdagsmat, som de aller fleste kan klare å lage. Kassen vi får er til 1-2 personer, og det er passelig med mat til oss 2 som trenger porsjonsstørrelser sånn midt på treet. Det kan kanskje bli litt lite mat til en som er storspist og som trener veldig mye. Vi synes også det er variert mat, og gode hovedråvarer. Et stort pluss med grønnsaker som er kuttet ferdig, og sauser som kun trenger oppvarming.
godtlevert hverdagskassen 2