godtlevert hverdagskassen

Hverdagskassen fra Godtlevert

Kassen kom på døra søndag ettermiddag, og ble levert av hyggelig sjåfør som ringte få minutter før han stod utenfor. Tidligere samme uke hadde jeg fått e-post med menyen og mulighet for å laste den oppsrkiftene, og en sms med påminnelse om levering søndag ettermiddag. Kasse ble levert innenfor et ganske bredt tidsrom, 16.30-22.00, som i og for seg ikke er noe problem for vår der.
godtlevert hverdagskassen
Alle matvarene hadde god dato når de ble levert, og grønnsakene så friske ut. Noen sauser var også laget ferdig på forhånd, og skulle enten varmes opp eller serveres kald ved siden av.
Menyen var stor og oversiktlig, og fremgangsmåten på de ulike oppskriftene var lett å følge. Alle oppskriftene var også enkle å lage, det fikk forholdsvis raskt, og det ble akkurat passe med oppvask. Dette er mat jeg tror de aller fleste klarer å lage.
godtlevert hverdagskassen

Stekt Fiskepudding med Revet Gulrot og Poteter

Ukas første middag var den jeg var mest spent på. Jeg fikk ofte stekt fiskepudding som liten, og det var ikke en av mine favoritter. Så jeg gruet meg litt ;), men ble positivt overrasket. Det var så klart ikke gourmetmat, det var fortsatt fiskepudding, men mye bedre og med mye mer fisk enn den jeg husker fra 80-tallet. Vi er begge mer glad i potetbåter enn kokte poteter, derfor ble det ovnsbakte potetbåter til. Som gjorde at vi fikk en kjele mindre å vaske etterpå. Jeg fulgte tipset som stod under råkostsalaten med å tilsette sitron og litt honning, og det var prikken over i`en på den. Sånne små tips kunne det gjerne vært enda mer av i oppskriftsheftet. Alt i alt ble dette et helt gjennomsnittlig hverdagsmåltid. Sausen var laget ferdig på forhånd og trengte kun oppvarming, og jeg vil anta at den også kan tilsettes karry hvis man ønsker karrysaus istede for bare hvit saus.
godtlevert hverdagskassen

Kyllingwok med Sweet Chili og Grønnsaker

Ukas andre oppskrift ble laget tidlig i uka da spinaten gikk ut på dato fredag samme uke, og jeg ville være sikker på at vi brukte den mens den ennå var på sitt friskeste. Dette var også en veldig enkel oppskrift. Jeg tilsatte litt paprika for ekstra farge, og fordi jeg synes det alltid er godt med litt ekstra grønnsaker. Kyllingen var av veldig god kvalitet, og ga saftige stykker. Hele oppskriften gikk veldig lett å lage, selv om den var beskrevet som middels vanskelig i oppskriftshefte. Dette smakte også veldig godt, og ble en favoritt hos oss.
godtlevert hverdagskassen

Røkt Svinekam med Rotgrønnsaker og Poteter

Den tredje oppskriften var røkte svinekoteletter uten bein, som ble servert med ovnsbakte rotgrønnsakene. Kålroten var kuttet i staver på forhånd, mens resten av grønnsakene måtte skrelles og kuttes. Det stod i oppskriftshefte at dette var en enkel oppskrift, selv om jeg vil tro at for mange er denne mer komplisert enn wok`en vi hadde dagen før. Ved siden av hadde vi pepperrotkrem som var ferdiglaget, også lagde vi en sjysaus etter oppskriften. Sjysausen var veldig enkel og hadde få ingredienser, så det gikk fort. Kjøttstykkene var av god kvalitet, og det var ikke behov for skjære bort flesk eller bein. Den røkte svinekammen ble ukas høydepunkt, med smaker som passet veldig godt sammen.
godtlevert hverdagskassen

Kremet Pasta med Bacon

Jeg er veldig glad i pasta, så det kan nesten ikke bli feil med pasta. Samtidig synes vi begge at denne oppskriften var litt kjedelig på smak. Jeg brukte litt færre kasseroller enn i oppskriften, og tilsatte grønnsakene til koking sammen med pastaen når den var halvferdig. Baconet som fulgte med hadde godt med kjøtt på seg, og det var passelig mengde. Jeg synes derimot det ble litt mye pasta, og for lite grønnsaker, så jeg tilsatte noen gulrøtter. Hvis man tenker på at dette skal være hverdagsmat, som skal gi god energi etter en travel dag, så synes jeg denne oppskriften manglet noe. Fullkornspasta hadde hjulpet mye, samt mer saus med enda mer smak og flere grønnsaker.
godtlevert hverdagskassen

Konklusjon

Vi var godt fornøyd etter vår første uke med matkasse fra Godt levert. Det var hverdagsmat, altså mat man har tid og overskudd til å lage på ukedagene, samtidig som det var spennende smaker og gode råvarer. Dette er den kassen som har hatt de enkleste oppskriftene å følge så langt, samtidig som det gikk forholdsvis raskt å lage de aller fleste oppskriftene. Maten var litt mer tradisjonell norsk hverdagsmat enn noen av de andre kassene, uten at det trenger å være noe negativt. Det var passelig mengde mat alle dagene, ikke for lite, og heller ikke alt for mye. Et lite tips er å lese over listen med basisvarer som det er forventet at du har i kjøkkenskapet den kommende uken, så slipper du overraskelser underveis.
Les mer om Godtlevert.no her

 • Godtlevert - Favorittkassen
  2 - 6 3 - 4
  15 - 30 min
  Raske og enkle familieretter Perferkt for både store og små Minikokken-guide inkludert for små Fri frakt og ingen bindingstid
  • Enkel å lage
  • Barnevennlig
  • Raske retter
  Fra 779 kr
  Rabattkode tilgjengelig
  Anbefalt
  Feb 13,2017 av Esp1
  Virkelig en favoritt
  Denne kassen slår aldri feil. Veldig fornøyd.

  Skriv din anmeldelse