Adams matkasse ekspresskasse

Julekassen fra Adams Matkasse

Vi har testet julekassen fra Adam`s matkasse, en tilleggskasse som skal inneholder gode, kvalitetsprodukter med juletema. Alt fra kaffe og gløgg, til konfekt og krydder. Kassen inneholdt flere små esker med ulike typer søtsaker, som trøfler, brente mandler og karameller. Det var julekaffe og julete, og ingrediensene til å lage gløgg. Mye av det som var med i kassen passer ypperlig å gi bort som gaver. En pose kaffe og en konfekteske er jo en perfekt kombinasjon.

Julekrydder

Det var også med krydder til både ribbe og kalkun, og vi har allerede gjort en testrunde på julemiddagen med kalkunkrydderet. Det smakte godt, og vil nok bli brukt når den store dagen kommer. Julegrøtkrydderet inneholdt i hovedsak sukker og kanel, men også kardemomme og vanilje. Vi har ikke rukket å teste det på grøten enda, men ser for oss at det kan gi litt ekstra spennende smak på den. Det kan også brukes som dryss på cappuccino, siden det er mange de samme smakene. Har du fortsatt igjen julegrøtkrydder til over jul kan du jo bruke det som fyll i kanelboller.

Inneholder palmeolje

En ting jeg undrer meg over er at det står at kassen inneholder produkter av særdeles høy kvalitet, også ser jeg at trøflene inneholder både palmeolje og vanillin. Palmeolje burde være det første man unngår når man skal lage noe av god kvalitet, og ekte vanilje burde også være et must. Så litt skuffa der, selv om trøflene smakte godt så kunne de smakt like godt, om ikke bedre uten palmeolje og med ekte vanilje. Heldigvis inneholder de andre produktene ekte vanilje. Fløtekaramellene smakte ekte fløtekarameller, selv om ingredienslisten er en smule lang der også. Nå er jeg av typen som mener at sånt som trøfler og karameller, som du spiser en gang i året, bør være av ekstra fin kvalitet, og heller ha litt kortere holdbarhet. Disse har ganske lang holdbarhet, helt til november neste år, som sikkert er et pluss hos noen. Gløggmiksen er forresten en krydderblanding som kokes opp i vann, siles og blandes med husholdningssaft og eplejuice, ikke en type sirup som den du kjøper på flaske i butikken. Min favoritt er eplegløgg, så jeg tror denne kan bli litt mer spennende enn den vanlige brune gløggen.

Mye for pengene

Siden samme typen produkter selges på de fleste apotek og kjøkkenbutikker, så vil jeg si du får mye for pengene. En liten eske med trøfler koster vanligvis 50 kroner, og i julekassen får du hele 6 bokser konfekt, pluss 3 med krydder, kaffe, te og alt vi trenger til å lage gløgg. Serviettene skjønte jeg ikke helt, siden de var sølvfarget med skriften nr.1 på. Var baktanken 1.søndag i advent? De kunne med fordel vært litt mer julepreget. Vil du kjøpe alle de spiselige gavene på et sted, og få de levert på døra, er julekassen veldig fin. Eller hvis du ikke orker å lage egen konfekt, og vil få mye for pengene fremfor å handle de samme varene på butikken.