matkomfort premium

Test av MatKomfort Premium

22.05.2017 – Matkomfort er ikke lenger tilgjengelig i Norge da de har lagt ned driften. 

Denne uken har vi testet premiumkassen fra Matkomfort, som var en ukjent matkasse leverandør for vår del. Maten er tilberedt av kokker, på hjemmesiden deres skriver de at det skal gå raskt å tilberede maten hjemme og du trenger kun supplere med olje til steking, salt og pepper. De har forberedt sausen for oss, og det skal kun ta 15-20 minutter å gjøre ferdig alt.
matkomfort premium
Matkomfort har laget meny med faste ukedager. Du kan så klart bytte dag på noe hvis du ønsker det, men alle boksene er merket med dager, og da tenkte vi det var mest oversiktlig å holde seg til de satte dagene.

Kassen leveres søndag kveld, og det er jo topp hvis man ønsker å unngå en tur på butikken på mandag. Maten ble levert med kjøletransport, og kom ganske nøyaktig på tidspunktet vi hadde blitt forespeilet på sms tidligere på dagen. Du slipper altså sitte hjemme og vente i flere timer.

matkomfort premium

Mandag: Tomat- og urtebakt laks, ris og rårevet fennikel

Vi startet uka med fisk, nærmere bestemt laks, som ble en av ukas favoritter. Siden laksen skulle ovnsbakes under tomater og urtesaus var det litt vanskelig å få det til å se ryddig og delikat ut på tallerkenen, men det smakte veldig godt. Jeg var litt spent på den rå fennikelen, men denne passet veldig fint sammen med fisken. Det var godt med mat til to personer, og det ble bare litt ris og fennikel til overs. Urtesausen var klar på forhånd, det var få andre ting som skulle kuttes og det gikk derfor raskt å lage maten.

matkomfort premium

Tirsdag: Kylling Cæsarsalat med levainkrutonger, ristede mandelpoteter og grana pardano- flak

Dette var en god og litt annerledes måte å servere cæsarsalat på med poteter i, men det fungerte veldig godt og ble ukas favoritt. Det gikk fort å lage maten, og det ble forholdsvis lite oppvask. Derimot med en god klunk med hvitløk og sardiner i dressingen, luktet det godt i huset dagen etterpå. Dressingen var ferdig på forhånd, og parmesanflakene var revet, ellers forberedte vi poteter, salat og kyllingen selv.

matkomfort premium

Onsdag: Kjøttdeig- og mozzarellabiffer med bernaisesaus, sitronstekt squash og ovnsbakte potet

Denne dagen var det litt mer å forberede, men deg gikk likevel raskt å lage maten. Biffene med kjøttdeig, mozzarella, løk og krydder blandet vi sammen og formet selv. Disse var det anbefalt å steke i ovnen siden mozzarellaen lett kunne sette seg fast i stekepanna. Det ble litt vanskeligere å følge med på steketiden når de stod i ovnene, og vi kunne nok ha stekt de litt kortere. Det hadde også være en fordel med revet mozzarella fremfor fersk mozzarella. Den ferske inneholder mye væske, og her rant en god del av osten ut av biffene og utover på stekebrettet. Biffene mistet nok også litt saftighet og smak når mozzarellaen smeltet og rant ut. Bernaisen var god på smak, og skulle spises kald. Dette var ikke spesifisert i teksten, så vi prøvde å varme litt av den for å se hva som skjedde, og den skilte seg. Varm saus hadde vært godt til, selv om smaken på den kalde var upåklagelig. Totalt sett en ok middag.

matkomfort premium

Torsdag: Kjøttgryte med oksekjøtt, smakt til med merguezpølse, couscous, paprika og kikerter

Her var det i overkant mye smak og salt. Med en såpass kraftig pølse hadde det vært godt med en litt mild kjøttgryte, mens denne gryta var godt krydret. Denne falt nok derfor ikke helt i smak hos oss. Dette var derimot veldig enkel mat å slenge sammen, siden couscous kun skal trekke, og selve gryta var ferdig på forhånd. Paprika og kikerter ble servert kalde til gryta, og det kunne gjerne vært mer grønnsaker tilsatt i gryta. Vi toppet vår med en liten dæsj rømme for å mildne smaken litt.

matkomfort premium

Oppsumert

Uka startet veldig bra, og vi var godt fornøyd med de to første middagene, middag nummer tre var ok, mens den siste ikke var helt etter vår smak. Vi har kun testet en annen leverandør, og i forhold til den får du litt mindre mengde mat i denne kassen. Derimot er mye mer gjort klart på forhånd, og du bruker mye kortere tid på kjøkkenet både i forkant og etterpå. Det er gode råvarer, noe er også økologisk, og alt var av god kvalitet når det ble levert. Et lite pluss for bruk av lokale leverandører sånn som pølse fra Strøm Larsen i Oslo. I tillegg er det sånn passe med oppvask til å være hverdagsmat, og en type mat som passer på ukedagene. Det var greit å lese menyen og oppskriftene, selv om det mangler beskrivelse på mengde. Jeg antar at mengde er utelatt sånn de kan sende med de samme oppskriftene uavhengig av antall personer som maten skal lages til. Det er derimot tips på mye annet, sånn som barnetips, hva som kan fryses og ikke, og hvordan du kan tilberede maten raskere. Tiden du bruker på kjøkkenet med kutting og steking er ca som forespeilet, bare husk at tiden ting skal stå i stekeovnene gjerne kommer i tillegg.

matkomfort premium