adams matkasse originalkassen test

Oktoberfest med Adams Matkasse. Test av Originalkassen

Litt før klokken 20.00 mandag den 3.oktober ringe telefonen min, og det var sjåføren fra Adams Matkasse som stod utenfor døren og ventet. Vi mangler ringeklokka, og da setter vi pris på hjelpsomme sjåfører som ringer. Der fikk jeg overlevert en originalkasse med 3 middager. Bestiller du levering mellom 16 og 22 som vi hadde, så bør forberede en egen middag den første dagen.

Vi ryddet kjøkkenbenken og dro så alle matvarene utover benken for å studere og gjøre en liten opptelling. Alt var med, og Adams Matkassen hadde allerede etterlatt seg et godt førsteinntrykk. Det første som slo meg var kvaliteten på produktene. Dette var bra varer, fra gode leverandører, noe de også skriver at de bruker mye tid på. Grønnsakene var også friske og fristende.

adams matkasse originalkassen test

Deretter gikk vi i gang med å studere oppskriftene, og de virket tilsynelatende enkle å følge. Et par steder stusset vi litt over rekkefølgen. De fleste som er litt drevne på kjøkkenet klarer å tilpasse dette selv, at fisken må være det aller siste man steker for å unngå at den blir tørr. Jeg ville endret litt på rekkefølgen, sånn at en som er usikker på kjøkkenet, og ikke så god på å håndtere flere ting på en gang også får et godt resultat. Grønnsaksmos kan for eksempel holdes varm mens fisk eller kjøtt stekes. Men å holde fisken varm mens grønnsakene moses vil gi tørr fisk.

Dag 1 – Hoisinmarinert storfekjøtt

Den første middagen var den enkleste i kassen, Hoisinmarinert storfekjøtt. I kassen hadde vi fått biffstrimler, løk, en liten pose med saus, agurk, en tomat, en lime, og en pakke med 4 nanbrød. Fine ingredienser, men her savnet vi litt variasjon i grønnsakene. En hel agurk og en tomat delt på to personer er nok mat i mengde, men det ble litt ensformig på smak, og manglet også litt på næringsinnhold. Jeg hadde håpt at sausen skulle smake litt mer, men dessverre var den veldig lik en standard saus på glass, og smakte mest salt. Kjøttet derimot var av veldig god kvalitet, ikke en slintre å se, og de saftige nanbrødene slo også an. Nanbrødene gjør dessverre at kaloriinnholdet i denne middagen skyter i været, noe jeg synes er litt trist siden disse er ganske fattige på viktige næringsstoffer. Jeg mener det er mulig å lage enkel mat som både smaker og er mer næringsrikt enn dette.

Adams matkasse originalkassen

Dag 2 – Torsk med bakt jordskokk

Neste dag var det torsk som stod for tur, rettere sagt stekt torsk med bakt jordskokk, kolråtkrem og bacon- og dillvinaigrette. Her var det mange ulike prosesser man skulle gjennom, litt flere enn hva jeg vanligvis velger på en hverdag. En god del oppvask ble det også, men det ferdige resultatet smakte fortreffelig. Kanskje hadde sellerirot fremfor kålrot vært prikken over i`en, men det er små detaljer. Ved å lage en rotmos av ulike grønnsaker, fremfor å mose noen og ovnsbake andre, så hadde man spart seg litt tid og oppvask. Igjen så var det veldig god kvalitet på torsken, et ordentlig røykt bacon og friske grønnsaker. Det er stor sjans for at vi tar inspirasjon fra denne til en annen gang. I overkant mye dill i vinaigretten, men det kan man lett justere selv.

Adams matkasse originalkassen

Dag 3 – Indisk Currykylling

På dag nummer 3 var det den indiske currykyllingen som stod for tur, den hadde vi sett frem til. Med currypaste og mangochutny fra Masalamagic, lovte dette bra. Dette var også en middag som skapte litt oppvask, og som tok litt tid. En perfekt lørdagsmiddag tenker jeg. For oss, to voksne, gikk det fint, men for en barnefamilie med sultne barn kan nok dette ta litt mye tid midt i uka. Litt variasjon i grønnsakene hadde også vært fint her, selv om brokkoli er godt å næringsrikt det. Jeg blir glad av mange ulike farger på tallerkenen min, for da vet jeg at kroppen får i seg masse gode næringsstoffer. Vi la til noen papadums fra Masalamagic som vi hadde skapet, det var prikken over i`en.

Adams matkasse Originalkassen uke 40

Oppsummering

Til alle middagene var det mer enn nok med mat, og vi kunne fint legge til sides en lunsj porsjon. Jeg synes det er veldig fint at Adams matkasse har brukt tid på å finne gode leverandører av råvarene de bruker, samtidig synes jeg oppskriften er litt kompliserte til å være hverdagsmat og at veldig lite er gjort klart på forhånd. Når jeg ser på prisene deres vil det så klart lønne seg å kjøpe kassen med 5 middager fremfor den med 3. Prisen er nok en god del høyere enn det vi pleier å bruke på 3 hverdagsmiddager, selv om smak og gode produkter veier litt opp for det.

 • Adams Matkasse - Originalkasse
  2 - 6 3
  25 - 45 min
  Inspirerende oppskrifter Sunne middager Norsk kjøtt, fugl og fisk Sesongens grønnsaker
  • Utfordrende retter
  • Enkel å lage
  • Økonomisk
  • Vegetar
  • Grønnsakskasse
  • Sunt
  • Økologisk
  • Barnevennlig
  • Glutenfritt
  • Raske retter
  Fra 829 kr
  Rabattkode tilgjengelig
  Anbefalt
  Okt 14,2016 av Andre
  Fornøyd med Adams Matkasse
  Denne matkassen er helt perfekt for vår familie. Anbefaler originalkassen!

  Skriv din anmeldelse