pulled pork godtlevert

Premiumkassen uke 2 fra Godt Levert

Denne uken var vår andre uke med premiumkassen fra Godt levert. Ukens oppskrifter var i våre øyne litt mer spennende enn sist uke, og virket hakket enklere å lage. Matkassen kom til så å si samme tidspunkt som de andre ukene, og ble nok en gang levert av en hyggelig sjåfør. Jeg har ennå ikke teste å sende den tommekassen med sjåføren, så det er min plan for neste uke. Det blir nemlig litt pappsøppel av matkassene, og det står at man kan sende den flatpakkede pappen med sjåføren når neste kasse leveres.

godt levert premiumkassen

Viltkaker med soppsaus og rosettkål

Uka vår startet med viltkaker. Her var det sendt med viltdeigen og alt det andre til å lage kakene, også måtte du blande alt selv. Det var i og for seg enkelt, og gikk ganske raskt. Som grønnsak var det kokt rosettkål, en grønnsak vi ikke har fått mulighet til å prøve før. Dette var spennende, og vi er enige om at heretter bruker vi denne i stede for rosenkål, for den var mye bedre. Sausen måtte lages fra bunnen av, så det det tok så klart litt tid, men det var helt overkommelig. Potetene kunne vært litt mer spennende, og man kunne for eksempel laget en mos, som hadde passet veldig godt til. Da kunne man også blandet inn noen flere rotgrønnsaker, f.eks sellerirot eller gulrot, og fått inn litt flere grønnsaker i middagen. Totalt sett ble dette en veldig god middag og en god start på uka. Mengden mat var også ganske stor, og vi ble mer en nok mette begge to.

viltkaker fra godtlevert

Pannestekt lyr med erterisotto

Risotto kan virke som en tidkrevende middag, men denne gikk overraskende fort å lage. Jeg blandet også inn en skvett hvitvin etter et tips i oppskriftsheftet, og det satte et godt og syrlig preg. Risottoen inneholdt også gulbete, og jeg tilsatte også gulrot som anbefalt i heftet. Det er noe jeg synes er viktig i hverdagsmaten, at det er nok grønnsaker sånn at maten både er næringsrik og mettende. Fisken var av veldig god kvalitet, og det ble en veldig smakfull kombinasjon med fisk og risotto. Det ble også mange farger på tallerkenen, og jeg blir i hvertfall glad av mat med farger.

pannestekt lyr godt levert

Pulled pork med fullkornspita og hjemmelaget salsa

Dette ble ukas enkleste middag, og den med minst oppvask. Kjøttet var tilberedt på forhånd og trengte kun oppvarming og ellers var de andre ingrediensene kalde. Det stod anbefalt å servere hotsaus, bbq saus og eventuelt coleslaw til. Med tanke på prisen på matkassen synes jeg at dette burde vært med i kassen, ikke noe man må kjøpe inn ekstra. Retten var veldig god, men manglet det lille ekstra på smak fra f.eks en saus. Et pluss for masse grønnsaker, og fullkorn i pitabrødene, som for øvrig var myke og gode.

pulled pork godtlevert

Konklusjon

Premiumkassen leverte godt mat også denne uken. Det er store mengder mat, og det blir store porsjoner til 2 normalspiste personer. Maten denne uken var litt enklere enn sist uke, men likevel enda mer spennende. Oppskriftene var som alltid enkle å følge, og jeg liker spesielt godt de små tipsene man får om råvarer som kan tilsettes eller endringer som kan gjøres. Det eneste minuset er at jeg synes at middagene bør være komplett når de leveres på denne måten, og at man ikke bør trenge å kjøpe inn f.eks en saus for å fullføre retten. Det er ofte poteter til minst en av middagene i matkassen, og det kunne gjerne vært skrevet et tips om variasjoner man kan gjøre på potene.