test av roedekassen

Roedekassen fra Godt Levert

Denne ukens matkasse hos oss var Roedekassen fra Godt levert. Jeg hadde planlagt å sende forrige ukes pappeske med sjåføren, men så hadde jeg ikke hørt det banke på døra, og plutselig stod kassen der. Både sjåføren og Godt levert sendte sms om at kassen var levert og satt igjen utenfor døra. En av mine forventninger til denne kassen var mye grønnsaker, siden det metter godt, samtidig som du kan spise en ganske stor mengde før det går utover kaloriregnskapet.

Dette er jo noe av det Roede er kjent for, å telle kalorier. Liker du en meny hvor det står tydelig hvor mange kalorier du får i deg, så vil dette passe fint for deg. Er du derimot litt imot dette stresset med å telle kalorier, så er det mulig å bare overse den lille kolonna nederst til høyre.

Pastasalat med Roedepølser

Første middag ut var pastasalat med noe som het Roedepølser. Dette var middagspølser med høyt innhold av kjøtt og lite fett, som jeg antar er laget spesielt til denne menyen. Det ble en stor porsjon med mat, og på grunn av det lave innholdet av fett i pølsene så holdes også kaloriinnholdet nede. Jeg valgte å varme tomatene litt sammen med pølsene for ekstra sødme, noe oppskriften tipset om. I tillegg sløyfet vi noe av løken, det var både 1⁄2-1 rødløk og 1⁄2 pakke vårløk i oppskriften, noe vi synes er litt mye for 2 personer.Det smakte godt og vi ble mer en nok mette begge to. Dette var en av de enkleste oppskriftene på menyen, som gikk raskt å lage og det var lite som måtte kuttes.

roedepølser godtlevert

 

Bakt torsk med grønnsaker og byggkorn

Neste middag var torsk, ukas enkleste oppskrift. Her var grønnsakene ferdig kuttet, så det var bare å legge de i en ildfastform før torsken skulle legges på toppen. Byggkornene trengte ikke bløtlegging, noe bygg ofte gjør og som mange glemmer, og derfor gikk de raskere å tilberede. Vi brukte sjyen fra formen som saus, noe som ikke var nevnt i oppskriften, men uten hadde det blitt smakløst. En god og mettende middag, som innehold mye grønnsaker.

roedekassen torsk

 

Ytrefilet av svin med lun potetsalat

Den siste middagen ble ukas favoritt. Denne var også den mest tidkrevende, siden potetene til salaten gjerne skulle avkjøles litt før alt ble blandet. Det var mye smak i potetsalaten, og de tykke skivene med svinkjøtt holdt seg saftige. Det var en enkel dressing til, med kun matyoghurt tilsatt sitron, salt og pepper.

roede indrefilet av svin

 

Konklusjon

Maten i Roedekassen er veldig lik maten i de andre kassene fra Godt levert, og du vil ikke føle at du spiser mat tilpasset et magert kosthold. Det er tradisjonsrik mat, med smaker som kan passe alle, og med store, mettende porsjoner. Mengden grønnsaker er høy, sånn som jeg hadde håpt, og alle rettene inneholder lite mettet fett. Middagene lå på litt over 400 kcal, som er en ganske vanlig middagsporsjon hvis du følger Roedes kosthold.

Anbefalte
Anbefalte artikler
Premiumkassen uke 2 fra Godt Levert

Premiumkassen leverte godt mat også denne uken. Det er store mengder mat, og det blir store porsjoner til 2 normalspiste personer. Maten denne uken var litt enklere enn sist uke, men likevel enda mer spennende. Oppskriftene var som alltid enkle å følge, og jeg liker spesielt godt de små tipsene man får om råvarer som kan tilsettes eller endringer som kan gjøres. Det eneste minuset er at jeg synes at middagene bør være komplett når de leveres på denne måten, og at man ikke bør trenge å kjøpe inn f.eks en saus for å fullføre retten. Det er ofte poteter til minst en av middagene i matkassen, og det kunne gjerne vært skrevet et tips om variasjoner man kan gjøre på potene.

 • Godtlevert - Favorittkassen
  2 - 6 3 - 4
  15 - 30 min
  Raske og enkle familieretter Perferkt for både store og små Minikokken-guide inkludert for små Fri frakt og ingen bindingstid
  • Enkel å lage
  • Barnevennlig
  • Raske retter
  Fra 779 kr
  Rabattkode tilgjengelig
  Anbefalt
  Feb 13,2017 av Esp1
  Virkelig en favoritt
  Denne kassen slår aldri feil. Veldig fornøyd.

  Skriv din anmeldelse