sunn og lett kassen

Uke 2 med Sunn og lett-kassen fra Adams Matkasse

Det ble en ny uke med sunn og lettkassen på oss, og vi mottok en kasse proppet med grønnsaker. Å bruke masse grønnsaker er jo kjempelurt når man skal forsøke å spise litt lettere, siden de metter godt uten å kjøre kaloribudsjettet i grøfta. En smaksprøve på lett eplejuce var med denne uken også, og denne har blitt en ny favoritt hos meg.
sunn og lett kassen

Kylling med ovnsbakte grønnsaker, hvitløktsstekt brokkoli og peppersaus

Tirsdag ble den første matkassemiddagen laget, og det ble ukas kylling som også ble ukas favoritt. Med mange forskjellige sorter rotgrønnsaker ble smakene varierte, og kyllingfileten var som alltid av veldig god kvalitet. Det hadde holdt med rotgrønnsaker, saus og kylling, da hadde det blitt litt mindre å forberede og litt mer passelig mengde mat. Samtidig smakte brokkolien veldig godt med hviløken, og det «gikk opp» med tid stekepanna siden kyllingen ble brunet og etterpå stekt sammen med grønnsakene. Det er som sagt store porsjoner, og vi har tenkt mye på hvordan vi kan begrense matsvinnet.
sunn og lett kassen

Pannestekt torsk med blomkålpure, ovnsbakte poteter og mango- og koriandersalsa

Også denne uka var det torsk i fiskeoppskriften, og den er veldig god den. Likevel savner jeg variasjon, og ser det kommer litt andre fiskesorter i de kommende menyene, som er bra. Torsken ble servert med blomkålpure og en salsa av tomat og mango, og det ble en ganske så god middag. En utfordring når en av delen i rettene er kald, er gjerne at det andre også blir fort kaldt, som for min del påvirker smaken litt. Varm torsk og blomkålpure smaker bedre enn kald.
sunn og lett kassen

Wok med svinekjøtt

Sist ut denne uka var wok med svinekjøtt. En gjenganger er at de asiatiske rettene gjerne er litt tamme på smak, noe også denne var. Det var mye smak på sausen før den ble tilsatt i panna, men smakene ble litt borte i alt det andre. Vi kuttet litt på mengden soyasaus, da jeg synes den gir en veldig ensformig smak, og tilfører mye saltsmak. En pluss for fullkornsris, og masse grønnsaker sammen med svinekjøtt av god kvalitet.
sunn og lett kassen

Etter 4 uker med Adams Matkasse begynner vi å bli ganske godt kjent med konseptet. Vi vet hva vi bør ha i skap og skuffer, og hvordan oppskriftene er lagt opp. Det er også ganske lett å forutsi hva som kommer, siden det gjerne er de samme smakene og de samme råvarene som går igjen. Det er også forutsigbart når kassen blir levert, så vi slipper å tenke at vi må være hjemme hele ettermiddagen og vente på den. Oppskriftshefte har vi også blitt ganske godt kjent med, og vi vet ca hvor lang tid det tar å lage hver middag. Både i originalkassen og i sunn og lettkassen har det vært greit å lage maten alene, men det går vesentlig mye fortere hvis begge er med. Da får vi også vasket opp underveis, og slipper bli stående med alle oppvasken etterpå. For en god del oppvask blir det etter de aller fleste middagene. Det er gjerne minst 3 forskjellige deler i hver oppskrift, og da er det ofte både en panne, en kjele eller to og en ildfastform som blir tatt i bruk.

For vår del har det vært lurt å planlegge de andre middagene etter hva som kommer i matkassen. På den måten får vi brukt opp det som blir til overs, siden porsjonene er store. Hvis vi i tillegg må kjøpe inn f.eks melk til en av middagene, er det lurt å planlegge sånn at man får brukt opp resten av melka på noe annet. Vi lagde også brokkolipure en dag, hvor vi fikk brukt opp brokkolistilken, pluss litt sortkål, spinat og vårløk som var blitt til overs. Hvitløken derimot er det vanskelig å få brukt opp. Etter 4 uker holder vi fortsatt på med den samme hvitløken, og har fått 3 til som ikke vet helt hva vi skal gjør med. Det er mye løk i alle oppskriftene, og vi har fått for vane å kutte ned til halvparten og noen ganger endra mindre. Det er så klart smak og behag, men ingen av oss er i utgangspunktet skeptiske til løk. Laks er fortsatt et savn hos oss, men det er mulig de har prioritert å bruke norske råvarer og hva det er best tilgang på akkurat nå. Jeg ser det kommer en middag med laks i originalkassen om et par uker, men tenker at det fortsatt er for sjeldent.