sunn og lett kassen

Sunn og lett-kassen fra Adams matkasse

Denne uken fikk vi en Sunn og lettkasse fra Adams matkasse med 3 middager i. Tema denne uka var innekos. Den som alltid hyggelige sjåførene ringte mobilen min før han banket på døra mandag ettermiddag, og spurte høflig om ikke vi ikke har ringeklokke. Oi da, det har vi glemt igjen, så jeg måtte beklage der, og si at det skal vi ordne til neste uke.

sunn-og-lettkasse

Jeg synes alltid det er veldig gøy å åpne kassen og se hva som har kommet, selv om jeg har sjekket menyen i forkant og egentlig vet det. I denne kassen fikk vi med en smaksprøve på lett eplejuice, det var hyggelig overraskelse. Veldig god var den også, litt friskere enn den vanlige eplejuicen også inneholder den faktisk fermentert eplejuice, som jo er bra for fordøyelsen. Så var det bare å pakke ut resten, og gjøre opptelling, og som alltid så var alt med. Grønnsakene var friske, og det var god dato på kjøtt og fiskevarene. Kjølelementet som lå sammen med kjølevarene var faktisk fryst ennå. Et godt tegn, som viser at det ikke er lenge sidene kassen ble pakket.

Kaloriinnhold

I sunn og lett kassen har oppskriftene kaloriinnhold, og en oversikt over mengde proteiner, fett og karbohydrater i hvert måltid. Alle oppskriftene ligger på ca 500 kcal per porsjon, de har et høyt innhold av proteiner, og er godt balansert i forhold til det helsedirektoratet anbefaler. Porsjonene er veldig store i alle middagene, og vi kuttet ned på mengden av en del av ingrediensene. Det burde være nok mat til selv en storspist mann. Det var mye grønnsaker i originalkassen også, men enda mer i denne kassen. Det er jo bra hvis man prøver å holde å begrense hvor mye man spiser, siden de fleste grønnsakene inneholder lite kalorier, samtidig som de har mye fiber og metter godt.

Fiskekaker med blomkålsaus

Den første middagen denne uken ble fiskekaker med blomkålcouscous, stekt kål og eple, pluss en soyavinaigrette. Vi er begge litt skeptiske til fiskekaker, men ble positivt overrasket over disse. 85% fisk, og du kan se at det er fisk i de, fordi du kjenner igjen fibrene fra fisken. Altså ikke fiskemasse trykt sammen, men renere fisk formet som fiskekaker. Tilbehøret var godt, men dressing kunne vært litt mer spennende på smak, for eksempel med litt chili og ingefær.
sun og lett kassen

Ovnsbakt kyllingfilet

Neste middag var min favoritt denne uka, ovnsbakt kyllingfilet med sprøtt skinn, risotto og stekte grønnsaker. Jeg er veldig glad i risotto, så der kan det nesten ikke bli feil. Denne innehold pulver av steinsopp, og jeg kunne tenkt meg litt stekt sopp på toppen for å fullføre det. Min samboer opplevde derimot at smaken av steinsopp ble litt for dominerende. Det var spennende å prøve en ny grønnsak, rød knutekål, selv om den ikke gjør så mye ut av seg på smak. Brokkoli er en gjenganger i matkassene, og den var også med her.
sunn og lett kassen

Skinke med byggryn og rotgrønnsaker

Den siste middagen var skinke med byggryn, rotgrønnsaker og brun saus. Her oppdaget jeg etterpå at de hadde skrevet en kommentar på hvordan man kunne lage tomatsaus istede for brunsaus. Hadde jeg oppdaget det tipset tidligere, hadde nok jeg likt middagen enda bedre.
sunn og lett kassen
Alle rettene var satt til middels vanskelighetsgrad, og de tok 50-60 minutter å lage. Litt oppvask blir det, siden det er mange forskjellige elementer som skal med. Jeg likte godt at de har skrevet et tips i oppskriften med fiskekakene til hvordan man kan korte ned tiden, ved å steke kål og eple sammen med blomkålen. Å klare å lage sunn og god mat i en hektisk hverdag er nok det mange ønsker seg, inkludert meg.

Konklusjon

Alt i alt er det god mat, og det er veldig gode råvarer. Jeg synes derimot det kan oppleves litt repeterende, og jeg savner det lille ekstra, med noen litt mer spennende smaker. Jeg hadde også likt flere små tips til endringer man kan gjøre, og smaker som kan tilsettes. Tips på hvordan man kan korte ned tiden er også supre. Totalt sett har vi spist mye god mat, og maten oppleves også sunn og næringsrik. Små terninger eller bokser med kraft, istede for buljongpulver, hadde vært prikken over i`en.

 • Adams Matkasse - Originalkasse
  2 - 6 3
  25 - 45 min
  Inspirerende oppskrifter Sunne middager Norsk kjøtt, fugl og fisk Sesongens grønnsaker
  • Utfordrende retter
  • Enkel å lage
  • Økonomisk
  • Vegetar
  • Grønnsakskasse
  • Sunt
  • Økologisk
  • Barnevennlig
  • Glutenfritt
  • Raske retter
  Fra 829 kr
  Rabattkode tilgjengelig
  Anbefalt
  Okt 14,2016 av Andre
  Fornøyd med Adams Matkasse
  Denne matkassen er helt perfekt for vår familie. Anbefaler originalkassen!

  Skriv din anmeldelse