godtlevert fish and chips

Test av premiumkasse fra Godtlevert

Søndag ettermiddag fikk vi overlevert preimumkassen av en hyggelig sjåfør, som fortsatt var blid når han kom på døren tross en nabo som hadde kjeftet på han. Denne uka fikk vi Premiumkassen, med 3 middager til 1-2 personer. Det første vi gjorde var å plukke ut alle ingrediensene, og studere oppskriftene. Allerede da så vi at premiumkassen inneholdt både litt dyrere ingredienser, samt en god del mer mat. Oppskriftene var også litt mer avansert enn de de andre kassene vi har hatt, og smakene litt mer spennende.

godtlevert premiumkassen

Tom Ka Gai ble til Chicken Curry

Vi startet uka med å lage suppe. Når jeg pakket ut kassen dagen før oppdaget jeg at det var sendt med feil pakke med paste til suppa, og i stede for Tom ka gai paste, hadde vi fått Curry paste. Jeg tok en telefon til Godt levert sin kundeservice for å høre om de hadde oppdaget denne feilen, og hva de eventuelt hadde for løsning. Til svar fikk jeg at jeg fint kunne lage oppskriften med den pasten jeg hadde fått. «Det vil bli det samme, men bare smake litt annerledes.» Jeg antar at de fleste som bestiller premiumkassen har litt erfaring med å eksperimentere på kjøkkenet, men likevel tenker jeg at de burde tatt seg tid til å sende ut en ny oppskrift på e-post eller sms. Kanskje kunne også kundeservice fått litt mer brifing på hva de skulle svare kundene. For selv om det går helt fint å lage Currysuppe istede for Tom ka gai, så kan man ikke akkurat si at det blir helt det samme.

Tros denne lille feilen ble det en veldig god middag. Det ble også såpass mye mat at jeg kunne ta med meg en porsjon til lunsj dagen etter. Selv om denne oppskriften hadde middels vanskelighetsgrad gikk det fort å lage den, og det ble også forholdsvis lite oppvask.

Prikken over i`en på denne hadde vært å sende med kyllingkraft når man først har valgt å kalle kassen premium. Fremfor at jeg måtte ty til en buljongterning fordi det var jeg hadde. Jeg antar at flere er som meg og rett og slett ikke klare å finne tid til å koke kraft selv, selv om man vet at maten smaker mye bedre med.godt levert premiumkassen

Ytrefilet av svin med potetduo brokkoli og rødvinssaus

Neste middag var ytrefilet av svin med rødvinssaus, og det fikk nesten tirsdag til å føles som en lørdag. Altså er det litt mer avansert og «fancy» mat en vi vanligvis lager på ukedagene. Det er vell også derfor det heter Premiumkassen. Det var mye grønnsaker, og en passe mengde med kjøtt. Sausen var ferdiglaget fra Stange, og trengte kun oppvarming. Faktisk var pakken med saus til 4 porsjoner, så der har jeg fryst ned litt til en senere anledning. Skikkelig godt ble det, og vi var skikkelig gode og mette etterpå. For meg var dette en stor porsjon.godtlevert premium kassen svinerett

Fish & Chips

Ukas siste middag ble lagt til fredag, siden vi antok at dette kom til å ta litt tid. Det var fish & chips som stod på menyen. I oppskriften hadde du valget mellom å fritere fisken eller steke den i mye olje i en panne. Vi gikk for det siste alternativet, men for å være helt ærlig er jeg ikke helt sikker på om det ble så mye mindre søl av det. Varm olje har som kjent en liten tendens til å sprute, og en stekepanne var nok ikke det beste alternativet å steke i. Tross dette ble da fisken stekt, og jeg forble uten brannskader;).

Fisken ble panert med tempuramix, en pakke som fulgte med som du kun trengte å blande med vann. Den utblandete tempuramixen ble veldig tykk, så jeg slet litt med å få det jevnt fordelt på fiskestykkene, men det ble da bra tilslutt. Resten av middag var enkel å lage, med potetbåter som stekte seg selv, en råkostsalat vi hadde laget ferdig på forhånd og remulade som kom ferdig i matkassen.

Det ble veldig godt mat, en skikkelig fredagsmiddag. Mengden mat var også stor, og det hadde fint vært nok til 2 storspiste menn.

Denne middagen skapte en del oppvask, pluss litt ekstra vasking siden oljen hadde spurtet ganske mye utover kjøkkenbenken. Det er spennende med nye oppskrifter, og litt andre varianter enn hva man lager selv. Jeg har aldri vært noen stor fan av fritering, og for min del hadde det funket fint med vanlig panering, altså mel, egg og brødkrumme, og steking i smør også. Personlig synes jeg det er litt mye styr med fritering, men for all del, det smaker veldig godt med den sprø paneringen utenpå fisken.godtlevert fish and chips

Konklusjon

Totalinntrykket av premiumkassen er at oppskriftene er mer avansert enn de andre kassene, som jo også er Godt levert sin beskrivelse av kassen. Altså tar det litt lengre tid å lage maten. Det er også litt dyrere ingredienser, samt mer mat totalt sett. I de andre kassene til Godt levert har vi syntes at det har vært lite grønnsaker, det var ikke inntrykket her. I denne kassen var det nok, og mer enn det, av alt. Det står på kassen at den inneholder mat til 1-2 personer, men vi vil si at her er det mer enn nok mat til 2 personer selv om en er storspist.