adams matkasse

Uke 2 med Fri for-kassen fra Adams Matkasse

Denne gangen stod bare matkassen plutselig utenfor døra vår, så der glemte nok sjåføren å ringe på og sende sms. Ikke noe stort problem da, siden jeg uansett sjekker med jevne mellomrom. Det var fri for- kassen som kom denne uken, med totalt 4 middager. Fri for-kassen er både gluten og laktosefri, og som sist uke inneholdt den mange gode, rene produkter som gjør det lett å lage mat som er «fri for». Mengden grønnsaker var enda større denne uken, og det er et pluss i boka hos meg.

adams matkasse

Denne uka fulgte det også med en liten boks med laktosefri melk, som jeg synes var helt supert. Vi bruker ikke så mye melk til vanlig, så sist uke måtte jeg gå til innkjøp av en melkekartong. Alle grønnsakene var helt friske, og det var god dato på kjøtt- og fiskeproduktene. Jeg har lest at de anbefaler at man fryser ned det man ikke kommer til å bruke i løpet av de første 3-4 dagene, men min erfaring er at datoen som regel er såpass god at man ikke trenger å gjøre dette.

Stekte lammepølser med jordskokkpure, ovnsbakt søtpotet, kokt brokkoli og solbærsennep

Vi startet med den middagen vi gledet oss mest til denne uken, men også den middagen som vi antok tok minst tid, siden vi var hjemme seint den ettermiddagen. Det var lammepølsene, og som vi hadde håpt så skuffet ikke de. Det var spennende med jordskokkpure, og godt med solbærsennep til, noe det ikke er så vanlig å få tak i. Det var beregnet litt lite jordskokk, derfor blandet vi inn en liten potet. Søtpotet er alltid godt, mens brokkolien hadde blitt litt mer spennende hvis den var stekt og ikke kokt.

adams matkasse

Torsk med pennepasta, gulrotmos og sitronstekt eple og brokkoli

Dagen etter fortsatte vi med torsk, og denne tok vi oss litt kunstneriske friheter med. I oppskriftshefte stod det at denne skulle serveres med pennepasta og rødvinssaus. Det er mulig rødvinssaus og torsk er en vanlig kombinasjon, men det stemte ikke helt med våre smaksløker. Rødvinssausen ble derfor utelatt til fordel for pesto. De syrlige, stekte eplene smakte utrolig godt, og er nok noe vi kan komme til å kopiere en annen gang. I bunn og grunn ble det en veldig god middag. Det hadde også vært mulig å kutte ned på en kasserolle, ved å koke gulrøttene i biter sammen med pastaen, fremfor å lage pure.

adams matkasse

Kalkunkarbonader med fullkornsris, ovnsbakte grønnsaker og løksjy

Torsdag stod det kalkunkarbonader på menyen, og disse måtte vi lage selv av kjøttdeig, krydder, løk og litt potetmel. Det var derimot ikke noe problem. Kjøttdeigen var enkel å jobbe med og det gikk fort å kna sammen alt og forme til to karbonader. Grønnsakene bakte seg selv i ovnene. Det gikk ganske fort å lage maten, selv om det var en del forskjellige elementer som skulle tilberedes. Det kunne vært litt mer sjy sammen med løken, men dette tilpasser man fint selv ved å blande inn litt mer vann. Godt og mettende ble det.

adams matkasse

Kylling med mandelpotetmos, rødkål, ovnsbakt sellerirot og rødvinssaus

Denne middagen måtte utsettes helt til søndag pga julebord og diverse andre middagsbesøk. Ingrediensene hadde holdt seg godt i kjøleskapet, og kyllingen hadde holdbarhet enda en uke frem i tid, så det gikk helt fint. Jeg endte nok en gang opp med 3 kjeler, en stekepanne og et stekebrett i ovnene. Så en del oppvask ble det denne gangen også. Maten smakte veldig godt, og jeg var glad vi hadde spart hele pakken med saus til i dag og ikke brukte noe til torsken. Da hadde det blitt for lite saus. Det var litt knapt med kylling til denne, kun en stor filet på deling. Derimot var det mye av alt det andre, så vi ble gode og mette begge to. Kyllingfiletene var som alltid av god kvalitet, og det er ganske så godt med det sprø skinnet, noe du om du aldri får på vanlige kyllingfileter. Rødvinssausen smakte litt vell mye som en brunsaus, og var veldig salt, men heldigvis hadde vi saltet det andre lite så det gikk greit. Sausen var ferdiglaget, og med tanke på hvor mye annet som skulle gjøres klart så var det ganske så greit.

adams matkasse

Konklusjon

De fleste middagene denne uka tok en del tid å tilberede og det ble en god del oppvask. Det er mulig ekspresskassa vil passe bedre for oss som har litt hektiske dager, og jeg håper de etter hvert vil lage en ekspress fri for-kasse. Det er gode smaker, og denne var alle oppskriftene veldig gode og fristet til gjentagelse. Derimot er det dyre produkter, og det er litt tidkrevende mat, noe jeg synes passer bedre i helgen enn på en hverdag. Er du av typen som synes det er greit å bruke 50-60 minutter på middagen, så er det helt ypperlig. Jeg skulle nok helst brukt litt kortere tid noen dager.